top of page
Foto del escritorHort Segur

Curs de bones pràctiques d'higiene agrària.



La normativa de la Generalitat Valenciana, a instàncies de la Unió Europea, requereix als propietaris d'explotacions agràries de la Comunitat Valenciana garantir la traçabilitat de les seues produccions amb la inscripció obligatòria en el nou Registre General de la Producció Agrícola (REGEPA).


Les obligacions relacionades amb la traçabilitat parteixen de la justificació de la qualitat i el maneig de les aigües de reg, del compliment de la legislació vigent quant a l'ús i maneig de productes fitosanitaris, així com de la necessitat d'inscripció dels equips de manteniment en el Registre Oficial de Maquinària Agrícola (ROMA) i la justificació del bon estat i manteniment dels mateixos a través d'una inspecció tècnica (ITEAF).


L'objectiu fonamental d'aquesta normativa és evitar la contaminació dels productes agrícoles i reduir el risc sanitari en el sector primari. L'incompliment d'aquests requisits comporta penalitzacions, com la supressió de les ajudes de la Sol·licitud Única de la PAC o sancions econòmiques als agricultors.


És per això, que des de la Diputació de València, en el marc de la cooperació en el foment econòmic i social del territori provincial se és conscient de la importància d'impulsar accions dirigides als agricultors dels nostres municipis a fi de facilitar-los formació que els permeta garantir la traçabilitat de les seues produccions, en matèria de Bones Pràctiques d'Higiene de la Producció Primària Agrícola.


Tot aquell que desitge adherir-se al Conveni de Diputació de València i l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) per a beneficiar-se de la formació gratuïta per als agricultors que sol·liciten les Ajudes PAC o bé venen la seua producció, així com per als treballadors contractats, han de sol·licitar-lo ficant-se en contacte amb nosaltres o per telèfon al 96 380 46 06, departament d'Organització de AVA-ASAJA.


Les actuacions seran per ordre de registre i fins a esgotar el pressupost.


En acabar aquesta formació gratuïta (al voltant de 2 hores) s'expedirà un certificat d'assistència i aprofitament a la Jornada, així com lliurament de diferent material per a portar la pròpia revisió mèdica de l'explotació, pla de neteja, un manual, etc.



10 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page